Laden Evenementen

« Alle Evenementen

De Materie

december 2 @ 19:30 - 22:30

Tickets 3,50 aan de deur.

Moedig Voorwaarts is de titel van de nieuwe EP van De Materie. En het is ook precies wat de band wil. De vijf bandleden spelen allemaal al jaren in uiteenlopende bands, maar sinds ze elkaar vorig jaar in deze samenstelling vonden, is spontaan een nieuw genre ontstaan:
Nederlandstalige Kraut.
Passie, een beetje punk, een dosis Krautrock en prachtige teksten.

TAAL

Na een tijdje Engelstalige liedjes te hebben gemaakt, besluiten Jack Kaat en Peter de Kok in 2008 dat dit een doodlopende weg is.Ze hebben allebei Nederlands gestudeerd en komen tot de conclusie dat die taal prima is om in te zingen. De Materie is daarmee een feit. Zeven jaar later, en aangevuld met drie gelijkgestemden, is de band na tal van optredens een geoliede machine.

GELUID

Melodieuze liedjes, ondersteund door structuren waarin Krautrock-wortels zijn te herkennen, driestemmige zang en een bij vlagen gierende dialoog tussen jarenzeventigsynths

EP

De EP Moedig Voorwaarts is in 2017 opgenomen en bevat zes eigen nummers: Sterk En Strijdbaar, Nooit Vergeten, Ik Weet Toch Hoe Dat Gaat, Sterrennacht, Stad en Het Spijt Me.
In juli is het eerste lied daarvan – Ik Weet Toch Hoe Dat Gaat – gereleased via Spotify en iTunes en ondersteund via social media. De Materie presenteert de vinyl EP Moedig Voorwaarts op 12 november 2017 in Luxor Live.

DE MATERIE:

Erik de Geest – leadgitaar, zang
Jack Kaat – toetsen
Peter de Kok – zang, drums
Erwin Lentze – bas
Tony Tati – gitaar, zang

Gegevens

Datum:
december 2
Tijd:
19:30 - 22:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/500459970333105

Organisator

Blend Doetinchem

Locatie

Blend Doetinchem
Gasthuisstraat 13
Doetinchem, 7001 AX Netherlands
+ Google Maps

Klik hieronder voor de vertrouwde week overzichten: