OPTICKS – OPTICKS

Behind the Release – Album (debuut)

Release: Vrijdag 2 oktober | Locatie: DRU Cultuurfabriek | Entree: GRATIS voor Behind the Corner leden

Door redacteur Gijs Wilbrink.

Twee jaar lang hebben ze zichzelf opgesloten, in een boerderij in Etten. OPTICKS bouwden er hun eigen repetitieruimte annex studio en werkten er bijna manisch aan het perfectioneren van hun sound. Zanger/songwriter Tommy Haccou bracht liedjes in, die hij met zijn studiegenoot Benno Lagerwey jaren eerder al had geschreven. Achter de gesloten boerderijdeuren werden die liedjes gekneed, gemasseerd, uit elkaar getrokken, in elkaar geplakt, versneld, verlangzaamd, weggegooid en weer opgevist. Tot ze perfect waren.

Het resultaat mag er wezen en wordt 2 oktober 2015 uitgebracht in de vorm van een zelfgetiteld debuutalbum. Nummers waarvan je hoort dat ze goed hebben kunnen rijpen en vakkundig onder handen zijn genomen. Zijn het de songwritingskills van Tommy en Benno, of de productiekwaliteiten van bassist/producer/arrangeur/multi-instrumentalist Arn Kortooms? Of de vele spannende gitaarlagen van Robbert Arentz, of de veelzijdigheid van drummer Kees Mulder?

Zoals zoveel dingen is het moeilijk te zeggen, maar van de mix van invloeden en smaken die OPTICKS laten horen krijg je geen genoeg. Of je nu van de gelaagde producties van Radiohead en Pink Floyd houdt, of simpelweg gaat voor een mooi liedje. Want in die intensieve twee jaren wisten OPTICKS beide te combineren.