Peter Groot Kormelink – Weerkommen

Behind the Release – Album

Release: Zaterdag 3 oktober | Locatie:  City Lido Groenlo | Entree: 4x GRATIS voor Behind the Corner leden

Achterhoeks zoals nog nooit eerder is gedaan

Groenlo/Achterhoek-‘Een mooie aftrap,’ kijkt Peter Groot Kormelink terug op de presentatie van zijn cd ‘Weerkommen,’ onlangs in zijn geboorteplaats Groenlo. Wat 2 jaar lang dagelijks in zijn gedachten zat eindelijk tastbaar, of zoals de zanger/liedjesschrijver het zelf omschrijft in zijn voorwoord op de cdhoes. ‘Twee jaar na de eerste mijmeringen over een nieuwe plaat is er nu dit album van herinneringen, sentiment en jeugdliefdes. Dertien door Achterhoekse mist en mest gekleurde nummers die uiting geven aan het gevoel van toen en het bijbehorende nu. Het album dat er moest komen als eerbetoon en dank aan de Achterhoekers en het stuk Nederland dat mijn leven richting, basis en bagage gaf. Ik koester een bijzondere herinnering aan mijn zus Elly, wiens afscheidsbijeenkomst me nog eens extra deed beseffen hoe kostbaar komaf en familie zijn.’  

‘Liedjes die ergens over gaan’

Groot Kormelink pakt groots uit met ‘Weerkommen.’ Ziel en zaligheid stopte hij in de cd. Het resultaat is er naar. De cd is een reis door Achterhoekse gebruiken en tradities als ‘Vogelscheten’, een duet met Bert Heerink (Vandenberg), een knipoog naar de rivaliteit tussen Groenlo en Lichtenvoorde in ‘Veurlicht en achterlicht, een ode aan de hartelijke Achterhoekse meisjes in ‘Deerntje’, de traditie van de Achterhoekse bloemencorso’s in het flower-powerachtige ‘Dreume in Bleume.’ Daarnaast ook nummers rechtstreeks uit het hart, zoals het verrassende ‘Onmundig’, ‘Ans bu’j nans,’ ‘Elken dag een betjen meer,’ en ‘Wi-j bunt ’t verschil,’ een duet met Mieke Stemerdink (Gigantjes). Zo Groot Kormelink zingt en schrijft in het Achterhoeks, zo is nog nooit eerder gedaan. Daarnaast allemaal liedjes die ergens over gaan.   

‘Weerkommen Live’

Op zaterdag 3 oktober presenteert Groot Kormelink zijn cd voor het eerst live, en wel in City-Lido Groenlo. De oud-Grollenaar ziet er naar uit en pakt dan ook groots uit deze avond met een complete muziekavond. ‘Ik wil de mensen een onvergetelijke avond uit bezorgen, met veel meer nog dan alleen de live presentatie van ‘Weerkommen’,’ vertelt hij. Bij binnenkomst speelt singer/songwriter Nils Wiegerinck uit Lichtenvoorde de bezoekers al direct in de stemming. Het voorprogramma wordt verzorgd door Jacko Zieverink (The Voice of Germany). Peter Groot Kormelink brengt naast de nummers van ‘Weerkommen’ zijn ‘gouwe ouwe’ en zal worden bijgestaan door de formatie Boulevard, waar hij ook de cd mee opnam. Gastoptredens zijn er van Bert Heerink en Mieke Stemerdink, beiden Achterhoekers, die naast hun duetten met Peter ook eigen werk zullen brengen. Bijzonder zullen ook de optredens zijn met het koor Vocales uit Groenlo, en eveneens oud-Grollenaar en muziekvriend Willem te Molder (Boh Foi Toch). De avond wordt afgesloten met Boulevard.

Verkoop cd en kaarten

Zowel kaarten voor ‘Weerkommen Live’ als ook de cd zijn in de voorverkoop te koop bij Primera Lichtenvoorde en Aalten, Bruna Groenlo, Boekhandel Kramer Winterswijk, Boekhandel Gellekink Eibergen. Combi (kaart+cd) 25 euro, Earlybird kaarten (tot 21 september) 15 euro, daarna 17,50 euro, kaarten aan de zaal 20 euro, cd-verkoop in de zaal 17,50 euro. Kaarten en de cd zijn eveneens te bestellen op www.petergrootkormelink.nl