• Bevrijdingspop Achterhoek

  5 mei 2018
  Groenmarkt Zutphen

Navarone

Valice – Smoking Alaska – Colin Waters
Lou Patty – Nieuwe Grond
Cry Me A River: Joe Cocker Tribute

Vier de vrijheid met Achterhoekse pop en rock.

Indie pop en rock van jonge talenten en ervaren rotten. Zo laat het programma van de derde Bevrijdingspop Achterhoek op de Groenmarkt in Zutphen zich omschrijven. Jaarlijks strijkt op 5 mei de crème de la crème van de Achterhoekse popmuziek vanuit alle windstreken van voormalig Graafschap Zutphen neer in het eeuwenoude centrum van de Hanzestad.

Hoofdact Navarone en bevrijdingsvuur

Op een steenworp afstand van de IJssel wordt in Zutphen de vrijheid dit jaar gevierd met Navarone, Valice, Smoking Alaska, Colin Waters, Lou Patty, Nieuwegrond en de Joe Cocker tribute Cry Me A River. Om 12.45 komen de hardlopers uit de Wageningen aan met de bevrijdingsvuurfakkel en arriveren de Canadezen met Jeeps bij het podium. Daar zal de burgemeester van Zutphen iedereen welkom heten en het nationaal bevrijdingsvuur 2018 worden ontstoken onder begeleiding van het Canadese volkslied.

Bevrijdingspop Achterhoek borduurt voort op het Lokale Helden-festival dat sinds 2010 op het historische ‘s Gravenhofplein Zutphense bands met eigen werk een podium biedt. Het knusse open air-festival heeft in 2016 onder de nieuwe naam Bevrijdingspop Achterhoek bewezen een kwalitatief hoogstaand programma te bieden met jonge talentvolle bands en artiesten van Achterhoekse bodem (zoals o.a. Mister & Mississippi, Midas en Donnerwetter). 

Navarone

Soulvolle seventiesrock met invloeden uit de grunge en alternatieve rock

Dankzij hun albums ‘Darker Shade Of White’ (2012) en opvolger ‘Vim and Vigor’ (2014) was de Nijmeegse/ Amsterdamse formatie de laatste jaren een graag geziene gast op de festivals. Vorig jaar kwam er een nieuwe muzikale kanonskogel in de vorm van het album ‘Oscillation’. Wederom een ijzersterk album van eigen bodem. Verwacht een spannende show van een geoliede rockmachine!

De veelzijdige Nijmeegs-Amsterdamse rockband heeft namelijk een enorm energieke en sterke live-reputatie opgebouwd en is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van Europa’s beste, breedste en meest gewaardeerde rock bands. Het quintet speelde verschillende eigen Nederlandse headliner clubtours en op festivals als Sziget (HUN), Reeperbahn (DE), Colors of Ostrava (CZ), Eurosonic Noorderslag, Zwarte Cross, Concert At Sea, Paaspop, Appelpop, Huntenpop en verzorgde supports voor o.a. Extreme, Golden Earring, Uriah Heep en Rich Robinson. Ook trad de band bij de Sena European Guitar Awards op voor winnaars Steve Vai en Joe Bonamassa, namen de heren deel aan de Classic Rock Roadshow in Duitsland (georganiseerd door Classic Rock Magazine) met shows in Hamburg, Koln, Frankfurt, Munchen, Berlijn en deden ze een tour van 10 shows in Spanje.

Valice

Indie pop

Valice is het mooie meisje dat je niet durft te benaderen maar je weet niet zo goed waarom. Ze is vriendelijk en uitnodigend maar je voelt dat ze een duistere kant verbergt. Ze luistert naar The Pierces, Hooverphonic en U2. Ze schrijft zelf liedjes die je laten dansen en meezingen, maar tegelijkertijd ook de donkere kanten van het bestaan bezingen.

Valice is jong maar ervaren: begonnen als een gelegenheidsproject rondom de singer/songwriters Willeke Brittijn en Tess van Hout is Valice uitgegroeid tot een volwaardige band voor de grotere podia. De afgelopen maanden heeft de band meerdere competities gewonnen en op festivals gestaan als Nollie Dollie en Huntenpop. Op dit moment werkt Valice aan haar eerste single met videoclip.

Smoking Alaska

Indie Rock

Dromerige gitaren met soms een lading distortion, een diepe en uitgebreide bas, een strakke drum en een unieke stem die zich samen tot een geheel mengen.

Smoking Alaska brengt de sfeer hoog met hun grote variatie van zachte melancholische nummers tot harde alternatieve rock. Het viertal, waarvan de muziek wordt omschreven als indie/alternatieve rock, is al meer dan 5 jaar actief.

In de zomer van 2013 bracht de band hun eerste single ‘Sergeant Sun’ uit en in maart 2015 verscheen vervolgens hun debuut-EP ‘Waiting for Response’. In maart 2017 bracht de band haar nieuwste single ‘Into Motion’, inclusief clip, uit.

Nieuwegrond

Nederpop

Nieuwegrond is verkoelende, eigenzinnige Nederpop met een elektronisch jaren 80-randje. De catchy sound neemt je mee naar witte stranden en je waant je in een wereld van cabrio’s, cocktails en coupe soleil. Pakkende teksten doen denken aan Doe Maar en de muziek klinkt als de soundtrack van Miami Vice, kortom een perfecte mix die we in Nederland nog niet eerder hebben gehoord. F#ck die regen want vanaf nu schijnt de zon weer! Kom eens ff uit die winterdip!

Lou Patty

Electro rock

Lou Patty combineert rap en synths met melodische rock. De band stond al op festivals zoals Huntenpop, Waterpoortfestival, Hoffestival, Hootchie Koe festival en Altersonic & Lola Sonic. Ook speelde het Winterswijkse kwartet op poppodia als oa. Simplon (Groningen), Supermarkt (Den Haag), Willemeen (Arnhem), Atak (Enschede), Muziekgieterij (Maastricht) en vele meer. In 2016 wonnen de heren de Achterhoekse Band Competitie in de DRU Cultuurfabriek in Ulft, Rockslag in Gorinchem en waren ze finalist van Altersonic tijdens Noorderslag in Groningen. Zowel Hostile als de gehele EP uit 2017 kreeg in het buitenland goede reviews uit oa. USA, DL & UK. Begin 2018 is Lou Patty drie keer genomineerd voor de 3voor12 Gelderland Awards: Beste EP, Beste Nieuwkomer & Beste Artwork.

Colin Waters

Flirty pop

Colin Waters maakt flirty popmuziek waarbij meisjes kunnen wegzwijmelen en jongens de stoute schoenen aan willen trekken. Met John Mayer als leermeester, de “teenage dream” van Katy Perry en de edge van The Weeknd neemt hij je mee naar ‘High School Prom’. Met een gloednieuwe EP tourt hij momenteel door Nederland met de Popronde. In 2018 verschijnen nieuwe liedjes van deze boy-next-door. Liedjes waarna je het liefst stiekem gaat skinny dippen in het zwembad van de buurman zonder stil te staan bij morgen.

Cry Me A River

Joe Cocker Tribute

Joe Cocker overleed 22 december 2014 en dat heeft veel muziekliefhebbers in rouw gedompeld. Vooral de wat oudere onder hen herinneren zich natuurlijk zijn geweldige optreden tijdens het Woodstockfestival, waar hij het nummer ‘With a Little help from my friends’ van Lennon en McCartney een geheel nieuwe dimensie gaf.

Als eerbetoon aan deze geweldige zanger is The Ultimate Joe Cocker Tributeband opgericht. Leadzanger Erik Hagelstein, een zevenkoppige band met het neusje van de zalm van de Achterhoekse popmuziek en drie uitstekende zangeressen brengen een eerbetoon aan Joe Cocker.

Vrienden en sponsoren gezocht!

De organisatie van Bevrijdingspop Achterhoek is op zoek naar vrienden en ondernemers die cultuur en muziek een warm hart toedragen, om zo gezamenlijk een mooi evenement te organiseren. Dankzij die steun wordt het voor ons mogelijk om goede muzikanten in diverse muziekstijlen (pop, blues, rock, country, roots, etc.) te kunnen programmeren. U kunt ons helpen door bedrijfssponsor te worden van Bevrijdingspop Achterhoek. Wij hebben daarvoor diverse sponsorpakketten.

Wij hopen dat u als ondernemer ons initiatief kunt waarderen. Wij zijn online zeer actief en hebben met mediapartners Behind the Corner en Achterhoek Nieuws een grote zichtbaarheid zowel online als via de 180.000 huis-aan-huis-bladen. Als u ons sponsort kunnen wij, mede dankzij u, Bevrijdingspop Achterhoek nog mooier en beter maken. Helpt u ons? Neem dan even contact op met info@bevrijdingspopachterhoek.nl via onderstaand formulier.

Mail ons

Bevrijdingspop Achterhoek 2018 wordt mede mogelijk gemaakt door:

 • Bevrijdingspop Achterhoek

  5 mei 2018
  Groenmarkt Zutphen

 • Vier de vrijheid

  met Indie pop en rock..

 • Pak een cocktail

  ..bij zonnige Nederpop

 • Ontdek en geniet

  ..van aanstormend talent

 • Ga uit je dak

  ..bij rap en electro rock

 • Dans en zing mee

  ..met ervaren rotten