Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

4000 Miles from Memphis

april 29, 2017 @ 22:00 - 01:00 CEST

Biografie 4000 Miles from Memphis:
Laten we eens wat nieuws beginnen, een band, een coverband, maar dan anders! Niet meer de geijkte blues of rock nummers of een soort Arrow Classic Rock maar dan live…
Nee, iets anders.
Iets dat swingt, waar ik een leuke jurk bij aan kan trekken en waar het publiek dan bij kan dansen. Iets geweldigs maar kleins, en ook zonder blazers of toetsen. Want blazers of toetsenisten zijn heel lastig te vinden en hoe meer bandleden, hoe lastiger het is om tot besluiten te komen. Besluiten zoals welke nummers, welk repertoire gaan we doen, welke richting eigenlijk, gaan we wel of niet versnellen, is die toonsoort lekker bij dit nummer en, niet al te onbelangrijk, wanneer kan iedereen de oefenruimte in. Dus laten we gewoon iets leuks met gitaar, bas en drum doen, en met mij natuurlijk, op zang. Okay, en tamboerijn.. Okay okay ik doe dan af en toe ook raar dansje.
Dat is goed zei de drummer, Gaan we doen. De gitarist en Bassist hadden we al op het oog, kenden we al uit andere formaties, ze waren niet alleen snel gevonden, ze waren ook nog eens enthousiast over het idee én over elkaar. Dus afspraak gemaakt voor een eerste oefensessie, 6 nummers voorbereid en gaan! Johnny B Goode, Maybellene, Hound Dog, het was als vanouds, zó veel muzikaliteit, zo veel lol, zo veel afstemming, kijken, genieten en transponeren. Het was een feest.
Al snel een nieuwe afspraak gemaakt, weer 6 nummers, wat Wanda Jackson, Elvis, Carl
Perkins en Johnny Cash., puur genieten. Muzikale uitstapjes naar Hard to handle en Redemption day, we pakten het voortvarend op. Kritisch, elkaar voortstuwend, verbeteren en bijschaven maar vooral veel plezier. Kramp in de kaken en pijn in de buik van plezier, knikkende knieën en niet meer verder kunnen. En transponeren, tot groot verdriet van de gitarist.
Zo gingen we door. Naamloos en dolgelukkig. En toen kwam het eerste optreden, verdorie! We zijn naamloos geboekt! En niet gering ook! We hadden al een hele lange lijst van mogelijke bandnamen… Nee… Van onmogelijke bandnamen. Voornamelijk bedacht door de gitarist, variaties als Berend en de Brekebeentjes, Hotlegs, the Rocktastic Four, AJ and the Flying Drumsticks… Ze zijn het allemaal niet geworden.
Het moest iets worden met de feel van de fifties en sixties, Amerika, roots van muziek, lekker bekken en passen op een poster. En er moet een goed logo komen. En iedereen moet het er over eens zijn. Het is gelukt.
Dames en Heren, met grote trots presenteren wij u: 4000 Miles from Memphis
4000 Miles from Memphis bestaat uit;
> Gerry ; Basgitaar
> Erik (Steen) ; Gitaar en Zang
> Eric ; Drums en Zang
> AJ ; Zang, Dans, Tamboerijn en Jurk

Gegevens

Datum:
april 29, 2017
Tijd:
22:00 - 01:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/1836006619999553

Organisator

Muziekcafé In den Olden Keyzer

Locatie

Muziekcafé In den Olden Keyzer
Bierstraat 13
Lochem, 7241AG Netherlands
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
april 29, 2017
Tijd:
22:00 - 01:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/1836006619999553

Organisator

Muziekcafé In den Olden Keyzer

Locatie

Muziekcafé In den Olden Keyzer
Bierstraat 13
Lochem, 7241AG Netherlands
+ Google Maps

Klik hieronder voor de vertrouwde week overzichten: