Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Big Bo Blues met Soulstem

juli 29, 2017 @ 23:59 CEST

Big Bo speelt zijn blues als een one-man-band. Met zijn ongepolijste, maar soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op acoustische 6 & 12 string gitaar,

Bo Brocken (artiestennaam: Big Bo) speelt zijn blues met hart en ziel. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische en …

winnaar van de prestigieuze Dutch Blues Challenge 2015(categorie solisten/duo’s).

Big Bo speelt zijn blues als een one-man-band. Met zijn ongepolijste, maar soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op acoustische 6 & 12 string gitaar, steel en wood dobro, mondharmonica en footstomp. Hij brengt talloze klassiekers en eigen werk ten gehore waarbij krachtige, onversneden Delta-Blues de boventoon voert. Emotionele acoustische Blues, Ragtime en Deltablues, songs die tot op het bot gaan worden doorspekt met virtuoos spel op slide-gitaar en rudimentair fingerpicking-werk. In het eigen werk, maar ook in de vertolkingen van traditionals klinkt altijd de eigen hand door en dat maakt Big Bo tot een unieke artiest.

Big Bo is een bluesman in hart en nieren; sinds zijn twaalfde speelt hij al gitaar. Rond die leeftijd wordt hij voor het eerst geconfronteerd met de Blues. Zijn ouders zijn fanatieke liefhebbers van het genre en als hij een plaat hoort van John Lee Hooker is hij op slag verkocht. Na een intensieve muzikale levens-studie en werk met verschillende muzikanten, komt hij terecht in Amsterdam, waar hij voornamelijk streetperformances doet. In die tijd, rond 1991, ontmoet hij onder meer Ronald Abrahams, een vakkundig bluesartiest uit Chicago, die hem de kneepjes van het vak laat zien.

Na deze intensieve periode in Amsterdam, waar hij zijn bijnaam krijgt vanwege zijn “Big” sound, keert de dan 26-jarige, gelouterde Bluesman terug naar Den Bosch. Daar ontmoet hij de mondharmonicaspeler Mr. Bas. In de vijf jaar daarop ontwikkelt dit duo zich tot een van de meest toonaangevende bluesacts in Nederland. Vijf jaar later gaat Big Bo als solist verder met inmiddels een indrukwekkende staat van dienst: succesvolle cd-releases, zo’n 600 optredens in binnen- en buitenland, onder meer in The Slow Club te Parijs, tournee door Scandinavië, Amsterdam Bluesfestival, Bluesroute Utrecht, Jazz In Duketown Den Bosch en zelfs een inspirerend en succesvol optreden in de Svetlanov Hall van Moskou ! In 2015 wint Big Bo de Dutch Blues Challenge en staan optredens in Memphis (USA) alvast gepland.

Met zijn ervaring klinkt Bo’s Blues doorleefder dan ooit; een intense ervaring die men niet snel vergeet.

Gegevens

Datum:
juli 29, 2017
Tijd:
23:59
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/932128216939844

Organisator

Muziekcafé In den Olden Keyzer

Locatie

Muziekcafé In den Olden Keyzer
Bierstraat 13
Lochem, 7241AG Netherlands
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
juli 29, 2017
Tijd:
23:59
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/932128216939844

Organisator

Muziekcafé In den Olden Keyzer

Locatie

Muziekcafé In den Olden Keyzer
Bierstraat 13
Lochem, 7241AG Netherlands
+ Google Maps

Klik hieronder voor de vertrouwde week overzichten: