Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

DAP17 – Blend Doetinchem – Mart Hillen en Cynbel

november 18, 2017 @ 17:00 - 23:30 CET

……De Dag van de Achterhoekse Popmuziek (DAP)​ brengt de popcultuur (podia, festivals, winkels, studio’s) en artiesten (bands, dj’s, rappers, singer-songwriters) met elkaar in contact en presenteert dit onder één paraplu…..

Daar moesten we natuurlijk bij horen! Wat wij als Blend zo graag willen laten zien dat de Achterhoek meer in huis heeft als alleen maar rockmuziek (waar heeelemaal niets mis mee is, sterker nog, zijn we dol op 🙂 ). Maar er is vast meer!
Op zoek naar de pareltjes in de Achterhoek dus. Deze speurtocht heeft een aantal hele mooie bandjes opgeleverd waar jullie de aankomende tijd meer van kunnen zien bij ons.

Maar de keuze voor deze dag is gevallen op Mart Hillen en Cynbel.
Jonge talentvolle muzikanten en daar zijn we heel blij mee dat zij ook bij ons willen spelen!

De entree deze dag is gratis, echter zullen we wel met de pet rondgaan voor een vrijwillige bijdrage aan de kosten om livemuziek mogelijk te maken.

Mart Hillen (20) is een akoestische gitarist. Op acht-jarige leeftijd begon hij met gitaar spelen en een aantal jaren later ontdekte hij, via YouTube, de zogenaamde Fingerstyle. Door de jaren heeft hij zich in deze stijl verdiept en op dit moment studeert hij aan de Popacademie aan het ArtEZ Conservatorium. In 2016 werd hij als winnaar uitgeroepen van het regionale open podium Rabo On Stage en van de de Fingerstyle Academy Awards in Amsterdam, een wedstrijd speciaal voor Fingerpickers. Als hoofdprijs heeft hij het toneel mogen delen met zijn grote voorbeeld Tommy Emmanuel.
Kort daarna werd hij door Giel Beelen gevraagd om live bij 3FM de akoestische versie van Thunderstruck (AC/DC) te komen spelen.
Mart heeft inmiddels een eigen theaterconcert, waarvan de eerste plaatsvond op 28 mei 2017.

CYNBEL
Goede liedjes, daar begint het mee, zo bewijst ook het verhaal van CYNBEL. De eerste twee singles leveren de band een dikke tour door Nederland met de Popronde, live-optredens bij 3FM en Radio 1, de aftershow van Kensington bij Club Ziggo, het voorprogramma van Raglans en een hit op Spotify op! Niet verkeerd, voor een band die pas twee jaar bestaat.

In mei 2017 brengt de band debuut-EP Unspoken Tales uit, vol energieke, catchy indie rock liedjes. De vijf liedjes komen tot stand dankzij crowdfundingplatform Voordekunst. Daar halen de bandleden door steun van hun fans 3000 euro op, waarmee ze in 2016 in de befaamde Wisseloord Studio’s een EP opnemen met producer Huub Reijnders (U2, Bløf, Kaiser Chiefs en Racoon).

“Een heel veelbelovende rockband” – Roosmarijn Reijmer (3FM/3voor12radio)
“Internationale sound” – Dieuwertje Heuvelings (Spotify Nederland) over Golden Coast

Gegevens

Datum:
november 18, 2017
Tijd:
17:00 - 23:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/200132943863728

Organisator

Blend Doetinchem
E-mail:
0

Locatie

Blend Doetinchem
Gasthuisstraat 13
Doetinchem, 7001 AX Netherlands
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
november 18, 2017
Tijd:
17:00 - 23:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/200132943863728

Organisator

Blend Doetinchem

Locatie

Blend Doetinchem
Gasthuisstraat 13
Doetinchem, 7001 AX Netherlands
+ Google Maps

Klik hieronder voor de vertrouwde week overzichten: