Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Duvelse Bluesnight 2018

maart 24 @ 21:00 - 01:59 CET

Bluesliefhebbers kunnen hun hart weer ophalen tijdens Schiller Duvelse Bluesnight op zaterdag 24 maart. Op het podium van de Oerkroeg staat weer een volle avond blues op het programma.
No King, T99 en Steamroller.

NO KING is een jonge Bluesrock band uit het oosten en het westen van het land. Eind 2016 ontstond bij bassist Stijn Middelhuis en drummer Lars Middelhuis het idee om een band op te richten met de focus op Bluesrock muziek. Op zoek naar een gitarist kwamen zij door Phil Bee (zanger van Phil Bee’s Freedom en voorheen zanger van King MO) in contact met gitarist én ‘brother-from-another-mother’ Jelle Wunderink. Een enthousiaste Bluesgitarist met behoorlijk wat Bluestalent in z’n rugzak.
Begin 2018 is de band uitgebreid door het aantrekken van de multi-muzikale Sjoerd Schelvis (a.k.a. Sjoerd Hammond). Sjoerd neemt de zang en Hammond voor zijn rekening.Vanwege studie zit Stijn momenteel in Hongkong, en daarom neemt niemand minder dan Patrick ‘Sideburn’ Obrist de bass voor zijn rekening tot Stijn weer terug is. Patrick is onder andere bassist van de JJ Sharp Band en winnaar van de Dutch Blues Foundation award voor beste bassist in 2012.
Inspiratie haalt NO KING uit artiesten als Stevie Ray Vaughan, Jimi Hendrix, Henrik Freischlader, Joe Bonamassa, Lance Lopez, Christone ‘Kingfish’ Ingram, BB King, King MO, King of the World, Albert King en Freddie King. Gezien de namen van de laatste paar artiesten was de naam al snel gevonden voor de nieuwe band. Geen ‘King’, wel de Blues. Dat is NO KING, Just Blues.

De tweede band van de avond is T99.
Rootsrocktrio T-99 uit Amsterdam staat al meer dan vijftien jaar aan de top van de Europese
alternatieve rootsrock. De band bestaat uit Mischa den Haring (zang/gitaren), Martin de
Ruiter (zang/drums) en Donné la Fontaine (contrabas/slaggitaar). Tezamen drie rock-‘n-roll-vrijbuiters, die graag aan de dwangbuizen van de internationale muziekpolitie wensen te ontsnappen. Op vintage instrumenten speelt T-99 met enorme energie, grote muzikaal
vakmanschap en veel passie een uniek brouwsel van muzikale stijlen dat eigenlijk alleen kan worden omschreven als ‘de T-99-sound’, maar als je toch vergelijkingsmateriaal zoekt, denk
dan maar gewoon aan Dr. John die aan het jammen is met Los Lobos in een volgepakte zweterige garage net buiten Austin, Texas.
Met hun eclectische mix van rock-‘n-roll, blues, country, surf en soul heeft T-99 zich sinds 1999 bewezen als een constante factor van hoge muzikale kwaliteit op (pop-)podia en festivals in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Groot-Brittannië en de V.S. De band speelde (onder zeer veel meer) op Noorderslag, North Sea Jazz Festival, Latitude (UK), Popkomm (DE), Belgium Rhythm & Blues Festival (BE), Zwarte Cross en Eurosonic. De band deelde en passant podia met Chuck Berry, Dr. John en Little Feat.

Als afsluiter van de avond speelt Steamroller.
De band die ooit is ontstaan voor een optreden tijdens het Duvelse Bluesnight.
De vier muzikanten verkochten hun ziel aan de duivel. Er was daarna geen weg meer terug; en dus walst Steamroller sindsdien met de meest elementaire akkoorden door het land.
Deze avond zal Steamroller een ode brengen aan de Ierse gitarist Rory Gallagher
De line up betaat uit: Gitaar- Vedran Mircetic, Drums-Tim van Delft, Bas- Raymond Grevink, Zang/Bluesharp – Arjan de Bree

De blues avond begint om klokslag negen uur ’s avonds. Kaarten voor de Duvelse Bluesnight op zaterdag 24 maart zijn vanaf 8 maart voor € 10 in de voorverkoop verkrijgbaar bij Primera Aalten of aan de bar bij Oerkroeg Schiller. Online zijn de kaarten vanaf 8 maart te koop via de website of de Facebook pagina van de Oerkroeg.
Aan de avondkassa kosten de kaarten € 12,50.

Gegevens

Datum:
maart 24
Tijd:
21:00 - 01:59
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/1848856305414014

Organisator

Oerkroeg Schiller

Locatie

Oerkroeg Schiller
Prinsenstraat 4
Aalten, 7121 AG Netherlands
+ Google Maps
Website:
oerkroeg.nl

Gegevens

Datum:
maart 24
Tijd:
21:00 - 01:59
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/1848856305414014

Organisator

Oerkroeg Schiller

Locatie

Oerkroeg Schiller
Prinsenstraat 4
Aalten, 7121 AG Netherlands
+ Google Maps
Website:
oerkroeg.nl

Klik hieronder voor de vertrouwde week overzichten: