Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Slag om Grolle met: BOTS

oktober 20, 2017 @ 22:00 CEST

Wat zullen we drinken, 7 dagen lang, wat zullen we drinken, wat een dorst…… WIE KENT ZE NIET, en hoe toepasselijk tijdens de Slag om Grolle!!!!

Bots

40 jaar Nederlandstalig, progressief, opstandig en vol compassie voor de medemens, in de jaren 70 opgericht door gitarist/zanger Hans Sanders en Noutd Janssen die voorheen beiden in de Zuid-Nederlandse fanfare speelden en besloten de liedjes van Hans te gaan spelen die hij als afstudeerproject voor de sociale academie had geschreven en ziedaar, meteen een hit, omdat naast zangers Koelewijn en De Groot er nog geen enkel band in onze moerstaal zong. Daarna op “ Rock Gegen Rechts” in Duitsland opgepikt en de teksten werden vertaald door bekende Duitse tekstschrijvers en daarna verbleef Bots hoofdzakelijk bij de oosterburen en speelde zowel in Oost- als in West-Duitsland.
Eind jaren 80 waren ze het touren een beetje beu en wilden ze weer in Holland en België optreden wat spaarzaam gebeurde en wegens allerlei werkzaamheden zakte de band een beetje in de vergetelheid om in 2001 tijdens het Folkwoodsfestival ineens weer de geest te krijgen, 2005 uitgenodigd bij de vrienden van Amstel en de liedjes begonnen weer te komen. Helaas overleed Hans Sanders in 2007 en werd de laatste cd van zijn hand afgemaakt met bekende Nederlandse zangers als Huub van de Lubbe, Freek de Jonge ,Maarten van Roosendaal ea.
2014 was het jaar waar de hernieuwde formatie met oudgedienden Noutd Janssen, Kees Buenen en Sjoerd van Bommel wederom met een compleet nieuwe cd uitkwam,” Vallen en Opstaan” geheten en waar alle leden een aantal nrs hebben geschreven waardoor weliswaar het Botsgeluid is gebleven maar waar voor het eerst echt een bandproduct is gemaakt met inbreng van de hele band.
Ook Duitsland toonde weer belangstelling en daar wordt ook weer gespeeld, kortom, Bots is 40 jaar en nog steeds zijn de onderwerpen waarover gezongen wordt nog van alle tijden en blijkt de band nog steeds relevant.

Aanvang 22:00 uur
Entree: Vrij

Gegevens

Datum:
oktober 20, 2017
Tijd:
22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/557133381137140

Organisator

Rockcafé Taste

Locatie

Rockcafé Taste
Lievelderstraat 41
Groenlo, 7141 BK Netherlands
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
oktober 20, 2017
Tijd:
22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/557133381137140

Organisator

Rockcafé Taste

Locatie

Rockcafé Taste
Lievelderstraat 41
Groenlo, 7141 BK Netherlands
+ Google Maps

Klik hieronder voor de vertrouwde week overzichten: