Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bokbierfestival Met Ray Benz

oktober 6, 2017 @ 22:00 CEST

RAY BENZ
Ray Benz wordt in 2008 gevormd als bandleden Leon, Rob en Martin bij elkaar komen om een demo met eigen werk op te nemen. Zij kennen elkaar langer uit diverse andere bands (KGB, Call the Police, etc.) maar blijven zonder zanger achter als toenmalig zanger Rene Kannegieter besluit te emigreren naar Aruba. Deze demo blijft uiteindelijk op de plank liggen, maar er wordt een begin gemaakt met de vorming van Ray Benz. Als in 2010 singer/songwriter Menoedj Girbaran wordt toegevoegd aan de band, begint eigenlijk pas het echte werk.

De singer/songwriter geeft een nieuwe richting aan de band. De zanger brengt eigen geschreven werk mee en neemt samen met de bandleden bestaande nummers onder handen.

Na een intensief schrijfproces besluiten de heren van Ray Benz in 2012 om de studio in te duiken. Bestaande en nieuwe nummers worden opnieuw gearrangeerd en opgenomen.

Om tot een goede plaat te komen, worden er zelfs internationale contacten ingezet. De opnames worden naar een studio in Nashville, Tennesee (USA) gestuurd. Daar wordt de laatste hand gelegd aan de plaat om deze nog beter te laten klinken. Eind 2014 is de cd About time gereed. De muziek op deze cd laat zich het beste omschrijven als een mix van Rock, Soul en Funk.

De band bestaat uit ouwe rotten, met een jonge geest. De bandleden zijn vertrouwd met het podium en spelen vanaf de jaren ’80 in verschillende bandjes. Zanger Menoedj Girbaran bracht onder andere al twee cd’s uit met rockband Blazt en ook de overige bandleden waren eerder in diverse producties te horen.

Het komende jaar zal Ray Benz in het clubcircuit te zien zijn. Een grote wens van de band is om op landelijke festivals te staan. De mannen voelen dat ze klaar zijn, ook voor de grote podia. Met toegankelijke muziek, gitaristen die snelheid uit hun vingers halen en een brok podiumervaring is Ray Benz een band die je moet zien!

Ray Benz bestaat uit:
zanger Menoedj Girbaran
gitarist Leon Venderbosch
bassist Martin Hummelink
drummer Rob Tenten
toetsenist Daniel van de Graaf

Aanvang: 22:00
Entree: vrij

Gegevens

Datum:
oktober 6, 2017
Tijd:
22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/1078485932201042

Organisator

Rockcafé Taste

Locatie

Rockcafé Taste
Lievelderstraat 41
Groenlo, 7141 BK Netherlands
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
oktober 6, 2017
Tijd:
22:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/1078485932201042

Organisator

Rockcafé Taste

Locatie

Rockcafé Taste
Lievelderstraat 41
Groenlo, 7141 BK Netherlands
+ Google Maps

Klik hieronder voor de vertrouwde week overzichten: