Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Teed Up” blues band UK

oktober 21, 2017 @ 22:00 - 00:30 CEST

“Teed Up” blues

Een geweldige blues band uit Zuid Engeland met een line up die er niet om liegt. ” … als je houdt van blues, funky, rocking, swinging, emotional slow en uptempo blues. Een mix van bewerkte klassiekers en originelen, dan wil je deze band “ervaren”!!!
Eigen werk en covers van bv. Eric Clapton, Albert Collins, Johnny Winter, BBKing, Delbert Mclinton.
De band heeft net een splinternieuw album uitgebracht met de titel “Hard lesson to learn”
De band is een paar jaar geleden bij elkaar gekomen nadat zij allen op dat moment geen andere verplichtingen meer hadden en klaar om Teed Up te formeren. Sinds de eerste repetitie was er een chemie tussen de heren, zowel op muzikaal als op vriendeschappelijk vlak en Teed Up blues band was een feit.
Na 2 jaar door Engeland te hebben getoerd willen de mannen graag naar Europa en hebben ze in augustus op Culemborg Blues gestaan. Recentelijk in Duitsland en in Groningen. Nadat de band recentelijk een akoestisch Instore optreden heeft gedaan bij Wim’s Muziekkelder, komt de band nu naar Paddy’s te Doetinchem om een spetterend en superswingend optreden te verzorgen.

BIO:
Zanger/gistarist Steve Roux: Hij werd door vele door vele blues artiesten gevraagd om te spelen en mee te toeren zoals: Albert Collins, Johnny Winter, Pop Staples, John Lee Hooker, John Hammond en Wolfman ‘Washington. Steve nam zijn originele album getiteld ‘steve roux’ in Memphis USA op bij de legendarische Kiva Recording Studios. Steve’s album kwam in 1994 uit en kreeg geweldige kritieken uit Europa en de Verenigde Staten. Gigs en radiosessies volgden, met een hoogtepunt op het Cologne Music Festival in Duitsland, waar Steve door Albert Collins werd uitgenodigd om samen met Robben Ford samen met hem te gaan spelen. Ze speelden een uitgebreide versie van zijn instrumentale ‘Frosty’ voor een extatische menigte en het concert werd rechtstreeks uitgezonden op de nationale radio. Steve’s album ontvangt nog steeds radio airplay in heel Europa, Australië en Zuid-Afrika. Meer recent is hij betrokken geweest bij The White Knuckles Blues Band, waarvan het album ‘It Might Just Too Late’ op het Blues Matters / Krossborder label in 2012 verscheen. Steve Roux en The Brass Knuckle Blues Band volgden hierop en waren erg druk op het blues club en festival circuit, ontvangen wederom lovende kritieken in de Britse blues magazines. In 2013 heeft de band een CD Live uitgebracht in de Boarhunt Blues Club.

Ray Drury is een zelfstandige musicus. Hij kwam op 17-jarige leeftijd bij zijn eerste band aan en speelde zijn toetsen op de Motown-, Soul- en Stax-muziek. Tijdens deze tijd speelde Ray ondersteuning voor vele topklasse acties waaronder Curtis Mayfield, Gloria Gaynor, Edwin Starr, Dave Ruffin en Geno Washington. In zijn 20’s Ray’s spel is geëvolueerd en hij verhuisde naar het blues en jazz funk genre en toerde met verschillende bands door de UK en Europa en verder daarbuiten. Waaronder de hooggewaardeerde en bekroonde bluesband The Producers, met wie hij de beste Britse Keyboard Player Award heeft gewonnen van de Bronte Blues Club.

Steve Browning begon al op jonge leeftijd met optreden. In 1989 werd hij professioneel en werd hij lid van The Pretty Things en ging toeren door het Verenigd Koninkrijk en Europa. Gedurende deze tijd speelde hij ook met andere artiesten zoals David Gilmour en Ronnie Spector. Sindsdien heeft Steve voortdurend opgetreden en getoerd en speelde met veel bands, waaronder de uit Chigago afkomstige Bluesman “Khalif Wailin ‘Walter” en speelden op het legendarische Glastonbury en headliner op het Isle Of Wight Festival 2011 samen met 60’s Amerikaanse legendes. Het is een mooie dag. Meer recent is Steve betrokken geweest bij de laatste incarnatie van The Brass Knuckle Blues Band met Steve Roux en Bernie.

Bernie Fox is een ervaren sessie drummer en live performer die gespeeld heeft met Taj Mahal, Eric Bibb, Savoy Brown, Sherman Robertson en de enige Jimmy Witherspoon. Bernie was een oprichter van The White Knuckle en Brass Knuckle Blues bands. Hij is bekend om zijn strakke dynamische drumming en in 2014 werd hij de beste drummer in de Bronte Blues Club Awards. Bernie en Steve Roux hebben een lange geschiedenis om samen ongeveer 26 jaar samen te spelen, waaronder het soloalbum van Steve Roux.

http://www.teedupblues.co.uk/
https://www.facebook.com/TeedUpBlues/

https://youtu.be/9E_qygUGoic
https://youtu.be/YFW_M6gJObY

Gegevens

Datum:
oktober 21, 2017
Tijd:
22:00 - 00:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/282302632265863

Organisator

Bullfrog Promotions

Locatie

Paddy’s Food & Drinks
Omdraai 1
Doetinchem, 7001 BL Netherlands
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
oktober 21, 2017
Tijd:
22:00 - 00:30
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/282302632265863

Organisator

Bullfrog Promotions

Locatie

Paddy’s Food & Drinks
Omdraai 1
Doetinchem, 7001 BL Netherlands
+ Google Maps

Klik hieronder voor de vertrouwde week overzichten: