• Behind the Summer Festival

    18 augustus 2017
    Tentencomplex Varsseveld
    Van Pallandtstraat

Here comes the summer!

Midas
Kiek Now Us
Gepetto 60’s & 70‘s
Captain Albatross – Nirvana Tribute
Cry me a river – Joe Cocker Tribute
Hooked on Cornell – Soundgarden, Audioslave, Temple of the Dog

Behind the Summer viert 5 jaar Behind the Corner!!

Popshock Festival

In 2011 en 2012 organiseerde Meindert Bussink i.s.m. het AOV en De Radstake tweemaal het Popschok festival bij de Varsseveldse Volksfeesten om Achterhoekse popmuziek een podium te kunnen bieden. Vanaf september 2012 worden deze activiteiten omgedoopt tot Behind the Corner.

Behind the Corner @ De Radstake and beyond…

In 2012 en 2013 worden maandelijks in de Radstake tientallen live events georganiseerd en daarmee bijna 100 bands gedocumenteerd. Ook waren er sinds 2012 diverse co-producties bij o.a. de Winterswijkse Steengroeve (Behind the Wall), DRU Cultuurfabriek Ulft (Dag van de Achterhoekse Popmuziek en Guitar Matrix), Bevrijdingspop in Zutphen en de Varsseveldse Volksfeesten (Behind the Tribute, Behind the Originals).

Hooked

Roulatieformatie Hooked is begin 2013 ontstaan als huisband van de maandelijkse Behind the Corner avonden in de Radstake. Initiator Bussink deelde inmiddels al onder het podium met meer dan 150 ervaren rotten en jonge talentvolle Achterhoekse muzikanten. Naast de wisselende bezetting varieert ook ieder optreden de setlist. Een greep uit het repertoire: Hooked on 8erhook, Hooked on Gilmour, Hooked on Grohl, Hooked on Slash, Hooked on Guitars, Hooked on Strings, Hooked on..Plugged, Hooked on Wood, Hooked on Riffs, Hooked on Southern Rock nu dus Hooked on Classic Rock.

Radio en online popmagazine 

Vanaf 2013-2014 zijn er meer dan 30 radio-uitzendingen gemaakt i.s.m. Optimaal FM en allerlei thema’s van de Achterhoekse popcultuur besproken. Sinds 2015 zijn er inmiddels al meer dan 150 verhalen gepubliceerd in het online popmagazine, waarvan een selectie maandelijks op twee pagina’s in 180.000 huis-aan-huis-kranten van Achterhoek Nieuws verschijnt. Eind 2016 haalde Behind the Corner via het crowdfundingplatform Voordekunst €26.000 op om in de komende jaren publicaties over de Achterhoekse popcultuur te kunnen blijven maken.

5 jaar Behind the Corner!

Om dit alles en alle toffe toekomstplannen te vieren, organiseert Behind the Corner i.s.m. De Radstake en de Varsseveldse Volksfeesten (AOV) het Behind the Summer festival. Dan is de cirkel weer rond en beginnen we aan een nieuwe hoofdstuk!

Midas

Na Pinkpop 2016 en 2017 staat hij op vrijdag 18 augustus gewoon bi’j ons in Varsseveld! De Zutphense zanger/gitarist Midas begint op zijn twaalfde met het maken van muziek. Hij speelt in verschillende bands en stopt op zijn zestiende met school om zich volledig op muziek te richten. Een jaar later wordt hij aangenomen bij de de popafdeling van het Conservatorium van Amsterdam, waar hij zang en gitaar studeert en zijn diploma behaalt. Naast zijn studie speelt Midas in rockband The Fudge, waarmee hij een album uitbrengt en de publieksprijs binnen sleept bij De Grote Prijs van Nederland.

Na het uiteenvallen van the Fudge besluit Midas zich te concentreren op zijn solowerk. Hij verblijft een tijdje in Barcelona, New York, LA en Nashville en schrijft daar veel liedjes. Midas vindt zijn eigen geluid: powerpop met folkinvloeden. Terug in Nederland tourt hij met zijn nieuwe liedjes en nieuwe band met de Popronde door Nederland. JB Meijers en Ilse de Lange (The Common Linnets) horen zijn muziek en zijn zó enthousiast dat ze hem uitnodigen als special guest tijdens hun tour door Nederland eind 2015. In 2016 pakt Midas door met veel eigen optredens. Hij staat onder meer op Noorderslag, Pinkpop, Bospop en De Parade.

Het nieuwe jaar staat voor de deur en Midas is er klaar voor. IJzersterke popsongs en een strakke live-band. Op 31 maart 2017 verscheen zijn debuutalbum bij het label Dapper.

Captain Albatross

Nirvana tribute

Kiek Now Us

Dialectrock

Gepetto

60’s & 70’s rock

Cry me a River

Joe Cocker Tribute

Hooked on Cornell

Meindert Bussink en VarssevHelden eren het werk van iconische zanger van Soundgarden, Audioslave en Temple of the Dog.

Steun de redactie en word ook lid voor €1 p/week en profiteer van allerlei kortingen bij Achterhoekse podia, festivals, winkels, oefenruimtes, scholen, docenten etc. Lees HIER meer over lid worden.