• Unplugged festival Z8erhoek

    1 september 2017
    Gasthuiskerk Doesburg

Gasthuiskerk Doesburg en Achterhoeks muziekplatform Behind the Corner organiseren op vrijdag 1 september een nieuw Achterhoeks muziekfestival: Z8erhoek. Vanaf 19.30 uur staan in Doesburg vier authentieke Achterhoekse acts op het programma. Voor Gasthuiskerk Doesburg is het festival de aftrap van het nieuwe seizoen.

Het muziekproject Emunah van Frank Schagen speelt flamenco met muzikale en vocale improvisaties. Oisin bezorgt het publiek een avond vol gezelligheid, humor, verhalen en Ierse jigs en reels. Green Valentine brengt een sfeer- vol poprepertoire met jazz- en soul invloeden. De band onderscheidt zich door het gebruik van loops en percussie. Schrijver Jonah Falke zal zijn verhalen voordragen en Hooked on Guitarscapes creëert geïmproviseerde toonschilderijen. Bij de programmering is gekozen voor verschillende muziekstijlen en acts die hun repertoire gedeeltelijk of helemaal akoestisch of unplugged kunnen uitvoeren.

De toegang tot het festival is gratis. Bezoekers kunnen vanaf 1 augustus een ticket reserveren op de website van Gasthuiskerk Doesburg. De zaal is op 1 september geopend vanaf 19.00 uur. De eerste band speelt vanaf 19.30 uur.

Jonah Falke

Creatief duizendpoot Jonah Falke (voormalig zanger/gitarist Villa Zeno) zal de avond vullen met korte verhalen uit o.a. zijn eerste boek Bontebrug. In dit debuut beschrijft hij via prachtige observaties en met een heerlijk gevoel voor humor het dilemma die de nog niet zolang afgestudeerde kunstschilder Robert ervaart als hij van Bontebrug verhuist naar Amsterdam. Een kijkje in de wereld van het platte land en de grote stad. Lees hier een kort interview met Jonah in het Behind the Corner Popmagazine.

Emunah

Tijdens één van de open podia in de Gasthuiskerk heeft Doesburg al kennis kunnen maken met Frank Schagen. Hij speelde daar met solo project Klausing zijn eigenzinnige Duitstalige liederen met flamenco gitaarspel. Dit keer neemt hij zijn vrouw Marieke Schagen mee in het duo Emunah. Het repertoire van Emunah ontwikkelde zich van een mix van klassieke muziek en flamenco improvisaties naar een volledig eigen repertoire. Laat je meenemen in deze muzikale wereldreis. Lees hier het interview met Frank Schagen in het Behind the Corner Popmagazine.

Oisín

De band is gespecialiseerd in het natuurgetrouw neerzetten van de traditionele Ierse sound. Dit bedreven en ervaren duo (Inge Ijpelaar en Dennis Jansen) bezorgt het publiek een avond vol gezelligheid, humor, verhalen en vooral de Ierse muziek. Met whistles, mandoline, gitaar, bodhran, toetsen en meerstemmige zang speelt de band tunes, instrumentals en eigen werk.
De trad reels, jigs, bekende en onbekende Ierse liederen zijn een genot om te ervaren. De uitstap richting de Keltische sferen, de pubs, de rebelverhalen en de eigen songs, laat het publiek ervaren dat Ierland een stap dichterbij is. Facebook.

Green Valentine

Green Valentine brengt een sfeervol poprepertoire met jazzy en soulvolle invloeden. De band onderscheidt zich door het gebruik van loops en percussie, door een eigen sound én door zowel piano als gitaarnummers te spelen. Hierdoor zijn ze in staat om een gevarieerde, frisse set te spelen die ook op de langere duur blijft boeien.

Hooked on Guitarscapes

Bij deze live gitaarcomposities of geïmproviseerde toonschilderijen, wordt iedere keer een uniek gitaarlandschap geschapen door gitarist Meindert Bussink. In 2011 speelde hij regelmatig in Amsterdam met interactieve improvisaties, onder meer in Kriterion, Trouw, The Music Matrix, De Brakke Grond en Huis Marseille tijdens de MuseumN8. Bussink laat zich inspireren door gitaristen als Robert Fripp, Frank Zappa, Jeff Beck, Paco de Lucía, Slash, Tom Morello, John Scofield, Adrian Belew, Steve Vai, Joe Satriani en Steve Stevens.

‘Repetition is a form of change’ Brian Eno

Mail ons